Hur får vi sjukvårdspolitiken mer hälsoinriktad? Henrik Hammar (M), ordf. i Sveriges Kommuner och Landsting sjukvårdsdelegation samt regionråd, Region Skåne.
|
Framtiden börjar nu! Kan behoven styra framtidens hälso- och sjukvård och omsorg? Henrik Hammar (M), ordf. i Sveriges Kommuner och Landsting sjukvårdsdelegation samt regionråd, Region Skåne, Britt Arrelöv, medicinskt sakkunnig, Landstingstyrelsens förvaltning, Stockholms läns landsting, Åsa Kullgren (S), landstingsråd, Landstinget Sörmland.
OH-bilder Britt Arrelöv
|
Hur ser framtidens medborgare ut – vilka är förväntningarna? Mats Olsson, framtidsstrateg, Kairos Future AB.
OH-bilder Mats Olsson
|
Parallella workshops 10 februari
|
Dialog på norrländska och skånska
Syftet med medborgardialog är att vinna människors förståelse inför beslut samt samla in bättre underlag för besluten.
OH-bilder Anders Öberg
OH-bilder Birgitta Viklund
|
Beställarens dilemman och möjligheter Hur utformar vi förfrågningsunderlag och uppföljningskrav så att upphandlingen styrs dit vi vill?
OH-bilder Olle Olsson
OH-bilder Peter Ölund
OH-bilder Sara Haglund
|
Ersättning för resultat Nätverken har initierat ett delprojekt inom ramen för SKL:s arbete med ersättningssystem. De har under 2009 arbetat med att hitta ekonomiska incitament för att stimulera till resultat av förebyggande insatser i primärvård.
Dokumentation Ersättning för resultat
OH-bilder Ersättning för resultat workshop 100210 NY.pdf
|
En öppen process underlättar prioriteringar Prioriteringar sker både på övergripande nivå och i verksamheterna. Politiker och tjänstemän prioriterar i samband med resursfördelning medan verksamheterna ska avgöra vilken patient som först ska få bedömning och åtgärd.
OH-bilder En öppen process underlättar prioriteringar
OH-bilder Harriet Hedlund
OH-bilder Marina Olsson
OH-bilder Eva Stjernström
Dokumentation Lena Möller
|
En konfliktfri mötesplats för medborgarnas bästa Människors behov av sjukvård följer inte organisationsgränser. Hur har utvecklingsarbetet Nya Perspektiv i Värmland och Falkenberg utvecklat sig och hur ska man följa effekterna av de gemensamma insatserna?
Sammanfattning En konfliktfri mötesplats - för medborgarnas bästa
OH-bilder Yvonne Lennemyr
OH-bilder Gunilla Svantorp
OH-bilder Åse Allberg, Inger Svensson
|
Den nya influensan – hur gick det för Sverige? Under 2009 började en ny variant av influensavirus, A (H1N1)v, att spridas i världen och fick beteckning pandemi. Staten sköt till 1 miljard kronor till landstingen inför vaccinering. Hur gick det?
|
Då. Nu. Men hur blir det sedan? Hur ändras befolkningssammansättningen och deras behov? Hur behöver vi tänka inför framtida behov och åtgärder?
Lars Joakim Lundquist (M), landstingsråd och Catarina Andersson Forsman, hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting samt Anna-Lena Sörenson (S), 2:e vice ordf Hälso- och sjukvårdsnämnden och Bengt-Göran Emtinger, hälso- och sjukvårdsstrateg, Landstinget i Östergötland.
OH-bilder Bengt-Göran Emtinger
OH-bilder Anna-Lena Sörensson
OH-bilder Lars Joakim Lundquist
|
Seminarium 10 februari
|
Hur mycket kommer omvärlden att påverka hälso- och sjukvårdspolitiken? Vad händer med grundläggande värderingar i den svenska hälso- och sjukvården när vi blir del i ett annat och större sammanhang?
Christina Wahrolin (S), ordf. i Hälso- och sjukvårdsberedningen, Landstinget i Värmland samt Marianne Olsson, verksamhetsutvecklare, Landstinget Sörmland.
OH-bilder Marianne Olsson
|
Uppsala ser lönsamhet i att förebygga Hälsoinriktat arbete i Uppsala är en naturlig del i ledning – styrning – uppföljning. De utvecklar det hälsoinriktade arbetet – för att möta fram tidens sjuklighet och kostnader och ta tillvara den medicinska utvecklingen samt för att ge vård till de som behöver den.
Pia Milton, samhällsmedicinsk chef och Inna Feldman, statistiker, Landstinget i Uppsala län.
OH-bilder Pia Milton, Inna Feldman
|