Dokumentation 11 februari

Hur demokratiskt styrd är hälso- och sjukvården?
Vad är det som krävs av både politiker och tjänstemän och profession för att detta ska fungera så bra som möjligt? Om politikerna i allt stärre utsträckning ska vara medborgarnas företrädare då måste denna roll vara på riktigt. Om detta inte underbyggs av nya roller, nya rutiner, nya arbetssätt är det inte säkert att man "ökat" demokratins roll i styrningen, snarare tvärt om. Vidare behöver man förstå behovet på ett bättre sätt än nu.

Jesper Stenberg, doktorande MMC/KI, Christian Gustavsson,(M), landstingsråd Landstinget i Östergötland, Nina Fållbäck Svensson, bitr. landstingsdirektör, Jämtlands läns landsting.

OH-bilder Hur demokratiskt styrd är hälso- och sjukvården

Världens bästa hälsa och friskaste befolkning 2020. Två världsdelar, en vision
År 2000 startade Västerbotten arbetet för att uppnå "Världens bästa hälsa och friskaste befolkning", en vision man delar med Australien. Med hjälp av bland annat Öppna jämförelser Folkhälsa visar man här vilka effekter som uppnåtts hittills.

Harriet Hedlund (S), ordf. folkhälsonämnden för Umeåområdet, Mikael Lindfors (S), kommunalråd, Norsjö samt Maria Falck, hälsostrateg, Västerbottens läns landsting.

OH-bilder Harriet Hedlund, Maria Falck

OH-bilder Mikael Lindfors

Parallella workshops 11 februari

Från hälsobeskrivning till resultat
Beställarbokslut och behovsanalyser är verktyg för att identifiera, beskriva och åtgärda behov. Hur väljer man åtgärder för att uppnå önskade hälsomål?

Sammanfattning Från hälsobeskrivning till resultat

OH-bilder Från hälsobeskrivning till resultat

Money talks!
Jakten efter det perfekta ersättningssystemet inom hälso- och sjukvårdsverksamhet fortgår. Hur användbara är tillgängliga verktyg och vilka effekter kan de förväntas leda till?

OH-bilder Money Talks

OH-bilder Fredric Jacobsson

OH-bilder Staffan lindvall

Hälsouppdrag – projekt eller system?
I styrningen av hälso- och sjukvården betonas allt mer det hälsofrämjande och förebyggande uppdraget. Hur kan målet om en god hälsa i befolkningen kopplas ihop i ett systematiskt arbete och vilka är framgångsfaktorerna?

Dokumenation Hälsouppdrag - projekt eller system

OH-bilder Bengt Andersson

Nationella jämförelser stimulerar utvecklingen av folkhälsan!
För första gången har Öppna jämförelser fokuserat på folkhälsan. Hur kan dessa publika jämförelser bli ett praktiskt stöd inom den egna organisationen och hur kan resultaten användas i den långsiktiga styrningen för att utveckla folkhälsan?

OH-bilder Marianne Granath

OH-bilder Ylva Bryngelsson

OH-bilder Lotta Östlund

Myten om framtiden
Framtiden är oviss - vilka vägval står kommuner och landsting inför? SKL har, i samarbete med Kairos Futures, genomfört en ”framtidslab”. Resultaten används som stöd i ett samtal om framtiden.

Myten om framtiden

Prioriteras de prioriterade grupperna?
Flertalet landsting identifierar olika behovs- och sjukdomsgrupper som prioriterade. Hur följer landstingen upp att dessa grupper faktiskt prioriteras i praktiken?

Dokumentation Prioriteras de prioriterade grupperna

OH-bilder Marianne Förars, Gunbrith o Palo

Infoblad Verksamhetsanalysen

Ungdomar - en grupp eller många subkulturer
Upplevelseproduktion och Musikhögskolan i Piteå visualierar sin syn på framtidens behov, tankar om egenansvar, hälsa och sjukvård.
Birgit Stöckel (KD) samt Jenny Grönberg utredare, Norrbottens läns landsting. Inställt pga sjukdom!

Seminarium 11 februari

Vem tar egentligen besluten? Medias påverkan på beslutsfattare och beslutsfattande
Bengt Johansson, medieforskare och docent vid Göteborgs Universitet.

OH-bilder Bengt Johansson

Kristallkulan
Per Naroskin talar allvarsamt och humoristiskt om framtidens sjukvård.

Tack för denna gång!
Britt Westerlund (S), landstingsråd, Norrbottens läns landsting, Anna-Lena Sörenson, ordf. Hälsa och Demokrati samt Eva Stjernström, ordf. Uppdrag Hälsa.

 

Välkommen till Nätverkskonferensen 2012 i Västra Götalandsregionen

 

Senast uppdaterad: 2014-06-04

comments powered by Disqus